Topdrukte bij installateurs en dakdekkers door Eunice

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WEST-FRIESLAND – Eunice heeft flink huisgehouden in ons land. De storm richtte aan woningen en gebouwen aanzienlijke schade aan. Loodgieters en dakdekkers krijgen sinds vrijdag veel meldingen van kapotte daken, dakgoten en regenpijpen. Ook zijn er veel lekkages door afgewaaide of verschoven dakpannen.

Veel meldingen

Vooral in de kustgebieden zijn er veel meldingen van schade. ‘Installateurs doen er alles aan om reparaties zo snel mogelijk uit te voeren’, zegt voorzitter Doekle Terpstra van ondernemersorganisatie Techniek Nederland. ‘We willen de overlast voor de getroffen bewoners zoveel mogelijk beperken.’

Exacte schade nog niet bekend

Techniek Nederland verwacht dat de exacte omvang van de schade door Eunice en Franklin vandaag en morgen bekend wordt. Dakdekkers en loodgieters zullen volgens de installateurskoepel nog wel enkele dagen bezig zijn met reparaties.

Weinig problemen met zonnepanelen en warmtepompen

Buiten-units van warmtepompen en airco’s op daken en aan muren hebben de storm goed doorstaan. Dat geldt ook voor zonnepanelen op daken. De verankering van zonnepanelen is berekend op stormen van orkaanniveau.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category