Topprioriteit isoleren woningen De Woonschakel

MEDEMBLIK – De energieprijzen gaan met raketsnelheid omhoog en heeft u een variabel contract dan gaat u vanaf 1 november aanstaande veel meer per maand betalen voor uw gas- en stroom, tot wel 2.5 keer zoveel. Energiebedrijven proberen ook de klanten met een vast contract te dwingen om akkoord te gaan met het aanpassen van de prijzen maar het ACM heeft dat verboden.

Ook bij De Woonschakel komen op dit moment veel vragen binnen of De Woonschakel kan helpen de energielasten te verlagen door de woningen beter te isoleren en de woningen te voorzien van zonnepanelen.

Het energiezuinig maken van woningen heeft voor De Woonschakel hoge prioriteit. Daarom voorziet De Woonschakel al sinds de jaren ’70 de woningen van isolatie. Zij doen dit stapsgewijs op volgorde van het hoogste nut voor de huurder. Dit betekent: eerst gevelisolatie, dan dubbelglas, dakisolatie, zonnepanelen en vloerisolatie.

Met deze gefaseerde aanpak zorgt De Woonschakel ervoor dat zoveel mogelijk bewoners profiteren van onze investeringen. Zo voorkomen ze dat er oneerlijke situaties ontstaan, bijvoorbeeld wanneer de overburen in een soortgelijke woning een veel lagere energierekening hebben, omdat De Woonschakel daar alles heeft geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen, terwijl er aan uw woning nog niets is gedaan.

Verduurzaming langlopend traject

Het geheel verduurzamen van de woningen is een langlopend traject. Dit traject wordt met grote zorgvuldigheid uitgedacht en uitgevoerd. Het is daarom voor De Woonschakel lastig om in te gaan op individuele vragen en verzoeken om de woning op korte termijn energiezuiniger te maken. Zij vragen hiervoor uw begrip. Tegelijkertijd benadrukt De Woonschakel dat iedere woning aan de beurt komt.

Voor meer specifieke informatie over uw woning, kunt u een e-mail zenden naar: info@dewoonschakel.nl

Deel dit artikel