Twee keer goud, 1x brons voor goudhaantje Irene Schouten

HOOGKARSPEL – Als 1 van de weinige Nederlandse schaatssters kan Irene Schouten terugkijken op een geslaagd wereldbeker weekend in Polen. Met twee keer goud, op de 3000 meter en massa start en brons op de ploegenachtervolging liet Irene Schouten aan de concurrentie weten dat zij diegene is waar zij rekening mee moeten gaan houden.

Aankomend weekend is de tweede wereldbeker in het Noorse Stavanger waar Irene Schouten op 2 onderdelen gaat uitkomen. De 1500 meter waar zij samen met Antoinette de Jong, Ireen Wüst, Jorien ter Mors en Marijke Groenewoud haar beste schaats zal voorzetten.

In Stavanger wordt ook de eerste 5000 meter van dit seizoen gereden, Irene Schouten rijdt daar met Antoinette de Jong, Carlijn Achtereekte, Joy Beune en Sanne in ’t Hof. Irene is op de afstand de grote favoriete.

Er staat in Stavanger geen massa start op het programma en ook geen ploegenachtervolging.

Na Stavanger reist het hele circus af naar Amerika, naar de supersnelle baan van Salt Lake City waar Irene Schouten, als ze nog steeds in een bloedvorm verkeerd, en waarom zou dat niet, misschien wel een aanval kan gaan doen op het wereldrecord en Nederlands record op de 3000 meter.

Daarnaast start zij ook nog op de 1500 meter en op de massa start.

Deel dit artikel