Twee mannen uit Obdam en Opmeer moeten de cel in wegens aanranding bewusteloze vrouw

OBDAM/OPMEER – Twee mannen uit Opmeer en Obdam hebben maandag in Alkmaar celstraf gekregen voor seks met een bewusteloze vrouw in augustus 2019 in Obdam. De 30-jarige Charlie B. uit Opmeer kreeg van de rechtbank twaalf maanden cel waarvan vier voorwaardelijk en de 28-jarige Dimphy D. uit Obdam tien maanden cel waarvan vijf voorwaardelijk. De twee moeten het slachtoffer meer dan 11.500 euro schadevergoeding betalen.

De mannen waren 18 augustus 2019 op een feestje bij de vrouw thuis. Die was daarvoor op de kermis geweest en had daar veel gedronken. Daarna nam de Obdamse ook GHB en cocaïne. Zij raakte daardoor buiten bewustzijn.

Lees ook: OM. wil 2 inwoners Opmeer en Obdam achter de tralies vanwege seks met bewusteloze vrouw

Volgens aanwezigen op het feest ontstond er een erotische sfeer. B. en D. hebben gezegd dat de gastvrouw uit was op seks. De twee hebben verklaard dat het uitdraaide op ‘droogneuken’. De rechtbank is echter van oordeel dat er wel degelijk penetratie heeft plaatsgevonden.

Van de seksuele handelingen zijn ook opnamen gemaakt met een mobiele telefoon. Charlie B. stuurde die beelden door naar anderen. Het slachtoffer had de angst dat half Obdam de opnamen heeft bekeken. Zij heeft er ernstige psychische problemen aan overgehouden, zo zei haar raadsvrouw twee weken geleden.

De opgelegde straffen zijn gelijk aan de eisen van de officier van justitie. De straffen hebben tot gevolg dat de mannen terug moeten naar de gevangenis.

Deel dit artikel