Twee Medemblikker raadsleden onderscheiden bij afscheid gemeenteraad

MEDEMBLIK – Donderdagmiddag 24 maart heeft Medemblik afscheid genomen van 11 raadsleden. Burgemeester Streng sprak alle scheidende raadsleden persoonlijk toe. Twee raadsleden kon hij een Koninklijke onderscheiding opspelden vanwege hun 15 respectievelijk 16 jaar als raadslid; Ria Manshanden (GroenLinks) en Dirk Steltenpool (VVD).

Ria Manshanden

Ria Manshanden was fractievoorzitter GroenLinks en raadslid vanaf 2007-2011 in Andijk en van Medemblik tot nu toe. Speerpunten voor haar waren landschapswaarde en biodiversiteit in het groenbeheer van de gemeente. Manshanden nam onder meer het initiatief voor de bloemenlinten en het geboortebos. Haar kennis en energie heeft ze ingezet voor positieve- en verbindende bijdragen aan het bestuurswerk in de gemeenten Andijk en Medemblik. Manshanden draagt het stokje over aan GroenLinks lijsttrekker Bart Huisman.

Dirk Steltenpool

Dirk Steltenpool uit Wervershoof trad in maart 2006 toe tot de gemeenteraad van Wervershoof. In 2011 werd hij fractievoorzitter voor de partij in de nieuwe raad van Medemblik. Als ondernemer, een echte VVD-er. Binnen de raad had het afvaldossier zijn speciale aandacht.

Steltenpool bekleedde daarnaast diverse maatschappelijke functies:

  • 23 jaar lid van de vrijwillige brandweer, vele jaren als ondercommandant
  • Vrijwillig interimmanager van het diensten Centrum Hoorn
  • Bestuurslid en penningmeester van diverse welzijnsinstellingen
  • Lid van Klankbordgroep Ouderennetwerk West-Friesland

Heden:

  • Bestuurslid zwembad de Zeehoek
  • Lid van seniorenraad
  • Lid waterschapsbestuur
  • Lid van de werkgeverscommissie en de Klankbordgroep. Wervershoof.
  • Penningmeester Samenwerkende Regionale Ouderenbonden
  • Vrijwilliger bij Begrafenisvereniging St. Barbara (Wervershoof, Zwaagdijk en Onderdijk en Andijk-West).

 

De overige scheidende raadsleden zijn: Ed Meester (CDA), Simon Commandeur (CDA), Piet Ligthart (CDA), Pieter Koning (Morgen!), Yannick Nijsingh (D66), Mark Raat  (VVD), Ria Manshanden (GroenLinks), Dirk Steltenpool (VVD), Jan de Vries (VVD), Bert de Jong (Morgen!) en Cees Neefjes (Morgen!) In 2006 en 2011 kregen sommige raadsleden te maken met een gemeentelijke herindeling. Uiteindelijk werden zij raadslid voor 17 kernen.

Burgemeester Frank Streng bedankte iedereen voor de grote inzet en betrokkenheid

Beëdiging

Alle bij de raadsverkiezingen gekozen raadsleden, nieuw en oud, worden op woensdag 30 maart  beëdigd als gemeenteraadslid. De beëdiging gebeurt door de burgemeester als voorzitter van de raad. Raadsleden kunnen de eed of belofte afleggen als bewijs van een integere wijze van verkrijging van het raadslidmaatschap.

Deel dit artikel