Tweede aanhouding in onderzoek naar dood Sjaak Groot Berkhout

BERKHOUT – Dinsdagochtend heeft de politie in Rotterdam in een woning aan de Abadanstraat een 37-jarige man aangehouden. De Rotterdammer wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 72-jarige Sjaak Groot. Het slachtoffer kwam dit jaar op 14 juni in zijn woning aan het Oosteinde in Berkhout om het leven nadat hij werd neergeschoten bij een vermoedelijke woningoverval.

De betrokkenheid van de verdachte bij deze zaak wordt verder onderzocht. Ook wordt gekeken of de man mogelijk iets te maken heeft met andere woningovervallen in de regio tussen Alkmaar en Hoorn. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en zit in volledige beperkingen. Op dit moment wordt daarom geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt.

Aankomende vrijdag wordt de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing zal nemen over zijn voorlopige hechtenis.

In dit onderzoek is eerder al een 27-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij zit nog steeds vast. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Deel dit artikel