RTV West-Friesland

Foto aangeleverd
Algemeen

Tweede Kamerlid Don Ceder op bezoek in Hoorn: ‘Meer woningen voor dak- en thuislozen’

HOORN – Zaterdag 12 februari was Don Ceder, tweede kamerlid namens de ChristenUnie, in Hoorn. Hij bracht een bezoek aan Esther Jeunink, straatpastor in Hoorn. Esther Jeunink zet zich al jaren in voor dak -en thuislozen in Hoorn en West Friesland. De zorg is dat er in de komende jaren door de hoge inflatie meer mensen in de schulden terecht zullen komen en op straat terecht komen. Ook door de overspannen woningmarkt, waarbij starters en jongeren geen woning kunnen bemachtigen, draagt eraan bij dat er veel meer mensen op straat dreigen te komen. Daarnaast maakt de overspannen woningmarkt, waarbij starters en jongeren geen woning kunnen bemachtigen, het lastig voor mensen om weer aan een woning te komen.

Esther Jeunink: ‘Er zijn meer woningen nodig en flexibele woonplekken voor mensen die door schulden, echtscheiding of andere oorzaken op straat terecht komen. Het principe ‘Housing First’ waarbij iemand een woning ontvangt met daarnaast de zorg die nodig is blijkt ook in andere steden een zeer goed instrument om mensen daadwerkelijk een uitkomst te bieden.

Don Ceder: ‘Naast het investeren in Housing First en flexibele plekken waar mensen tijdelijk opgevangen kunnen worden is er ook een taak weggelegd voor de politiek om armoede en schulden tegen te gaan en vroegtijdig op te sporen, wij maken ons de komende jaren sterk voor de aanpak van armoede onder jongeren en kinderen.’

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen