Twisk verrommeld, de ‘Vrienden Twisk’ maken zich zorgen

TWISK – De ‘Vrienden van Twisk’ zijn in de pen geklommen en een brief geschreven aan de gemeente Medemblik omdat zij zich al jaren lang zorgen maken over de verrommeling van het mooiste dorp van West-Friesland.

In de brief schrijven de vrienden: “En het moet gezegd: Medemblik laat het gebeuren, ondanks de voorhanden zijnde middelen als het bestemmingsplan en de welstandsnota. Immers: handhaving heeft geen prioriteit. De vrienden van Twisk maken zich sterk voor het behoud van de schoonheid van Twisk en vinden dat Twisk ten onrechte teveel met de andere kernen “op één hoop wordt geveegd”.

Het ruim aanwezige erfgoed in het beschermde dorpsgezicht van Twisk heeft er recht op dat bij elke beslissing, elke vergunning, het beschermd dorpsgezicht extra in ogenschouw wordt genomen. Immers: cultuurgoed kun je maar één keer vernietigen. ‘Die extra toets lijkt vaak volledig te ontbreken en is, gevoegd bij ontbreken van handhaving, desastreus voor erfgoed,‘ aldus de Vrienden van Twisk.

Lees hieronder de brief aan de gemeenteraad en het college van de gemeente Medemblik, (mobiele lezers, even je mobieltje kwartslag draaien)


[pdf-embedder url=”http://rtvwestfriesland.nl/wp-content/uploads/2021/11/Bijlage-Zorgen-over-verrommeling-Twisk.pdf” title=”Bijlage Zorgen over verrommeling Twisk”]

Deel dit artikel