Twisker Berrie Hendriksen speelt rol in The Quest for Tonewood

TWISK/HOORN – Documentaire over een vioolbouwer die dè perfecte viool wil maken voor Janine Jansen en hiervoor een spannende zoektocht moet maken naar de meest geschikte boom.

In de bossen van de Balkan zou je esdoorns kunnen vinden die hun gewicht in goud waard zijn. Van dit magische hout zou je een muziekinstrument van onschatbare waarde kunnen maken: een viool zo prestigieus als een originele Stradivarius. Vioolbouwer Gaspar Borchardt heeft deze missie sinds hij als twintiger door Bosnië fietste en toen de meest perfecte boom vond die hij ooit gezien had. Hij kon het hout destijds niet meenemen, maar is vastbesloten het weer te vinden en er een viool van te maken voor de wereldberoemde violiste Janine Jansen. Gaat het Gaspar lukken die ultieme viool te maken? THE QUEST FOR TONEWOOD is een avontuurlijke zoektocht in de wereld van de klassieke muziek.

Bij de voorstelling van 28 september 19:30 uur is vioolbouwer Berrie Hendriksen aanwezig.
Berrie Hendriksen woont in Twisk. Hij laat na de film zien hoe hout invloed heeft op de klank van een instrument. Berrie neemt hiervoor materiaal meer, het publiek kan het hout zelf bekloppen en het verschil in klank ervaren. Als vioolbouwer restaureert en repareert Berrie violen en geeft klanten graag instructie hoe met het instrument om te gaan.  www.devioolbouwer.nl

Deel dit artikel