Uitstel (ver)nieuwbouw zwembad de Zeehoek, woningen zijn belangrijker

WERVERSHOOF – De gemeenteraad was donderdagavond unaniem in haar beslissing om de (ver)nieuwbouw van zwembad de Zeehoek in Wervershoof voor zich uit te schuiven en pas later een beslissing te gaan nemen.. Het voorstel van Tom Beerepoot (VVD) viel goed bij de overige partijen en kon de volledige steun van alle fracties krijgen.

Lees ook: Grote belangstelling voor informatieavonden woningbouw Wervershoof

Volgens Beerepoot is het nu veel belangrijker dat er woningen gaan worden gebouwd in Wervershoof en wel zo snel mogelijk.. Daarvoor moet alles aan de kant dus ook het nieuwe zwembad.. Het college moet nu onderzoek gaan doen naar woningbouw op het perceel waar het zwembad nu is gevestigd.. Wethouder van Langen zegt dat zij dan ook zo snel mogelijk een oordeel wil gaan vellen over de plannen van projectontwikkelaar Ooms die voor 7 miljoen euro een compleet nieuw zwembad wil gaan bouwen en woningbouw wil gaan plegen op het terrein waar nu de Zeehoek nog gevestigd is.

Lees ook: Ingezonden: “Zwembad Wervershoof, Woningbouw in de gemeente Medemblik, een verslag met een ander geluid naar woningzoekenden.”

In de plannen van Ooms is veel ruimte voor starterswoningen, waar net zoals in alle overige kernen in de gemeente Medemblik ook in Wervershoof een groot gebrek aan is.

Hieronder kunt u het debat terugkijken

Deel dit artikel