Update: Werkgroep gaat gehoor geven aan wens overleden burgemeester Opmeer

OPMEER – Onder de noemer ‘Samen op Pad’ zijn, Tim de Haan, Monica Appel, Monique Bankras en Leo van Gelderen als werkgroep aan de slag gegaan. Een werkgroep die gehoor heeft gegeven aan de wens van de overleden burgemeester GertJan Nijpels. Hij wilde samen met ‘zijn’ inwoners na het Corona-tijdperk de in die moeilijke periode overledenen herdenken maar daarnaast ook het leven vieren. Dat gedachtegoed is overgenomen door de huidige burgemeester Gerard van den Hengel waarna de bal is gaan rollen.

Acht kernen, Acht programma’s

Uit de eerste brainstormsessies ontstond al snel het idee dat het mooi zou zijn als elk van de acht kernen (Opmeer, Spanbroek, Hoogwoud, Aartswoud, De Gouwe, De Weere, Zandwerven en Wadway) in het weekend van 5 en 6 maart 2022 een eigen programma op een eigen locatie gaat invullen. Om dat idee daadwerkelijk gestalte te geven, werden per kern vrijwilligers gezocht en gevonden die als contactpersoon gaan optreden. Daarnaast meldden zich uit elke kern vrijwilligers die meewerken aan de uitvoering van de ideeën die ter tafel komen. Deze aanpak resulteerde inmiddels al in twee mooie avonden op het gemeentehuis waarin de vrijwilligers vol overgave aan het werk gingen om samen van dat weekend iets moois te maken.

Mooie en bijzondere plannen

Er liggen nu al vanuit beide groepen mooie en bijzondere plannen op tafel. Het is nog te  vroeg om over de invulling daarvan al mededelingen te doen. Er moet nu eenmaal nog veel worden uitgewerkt en uiteraard gekeken naar de haalbaarheid van al dat originele denkwerk. Maar vanaf nu verschijnt er van de werkgroep Samen Op Pad met enige regelmaat een bulletin. Dus als u op de hoogte wilt blijven van de vorderingen, houdt dan Facebook van de gemeente Opmeer in de gaten.

Deel dit artikel