Ups en downs tijdens raceweekend Autodrom Most voor Glenn van Straalen

HOOGKARSPEL – Afgelopen weekend van 29 tot en met 31 juli reed het WK Supersport kampioenschap op het Tsjechische circuit van Autodrom Most. Glenn van Straalen en het EAB Racing Team deden goede zaken in de laatste wedstrijd voor de zomerstop. Van een warme vrijdag naar een frisse en regenachtige zaterdag en een perfecte zondag. Alles kwam aanbod tijdens dit raceweekend.

De vrijdagtrainingen begonnen direct goed en we zagen de Nederlander uit Hoogkarspel op een algemene tiende plaats na afloop van de vrije trainingen. Het gevoel met de motorfiets was direct goed en Glenn wist een goed raceritme te rijden. Het gevoel voorafgaand aan de Superpole sessie op zaterdagochtend was dan ook goed. Deze kwalificatiesessie verliep iets wat hectisch, vanwege een rode vlag situatie. Hierdoor moesten de snelle tijden in de laatste vier minuten gezet worden. De Yamaha coureur was scherp en klokte twee snelle ronden, wat resulteerde in een zesde plaats voor de twee te verrijden wedstrijden.

Tekst gaat door onder de foto

Foto: Damon Teerink Photography

Op zaterdagmiddag stond de eerste race op het programma. Het was een chaotische start met een flinke crash, die Glenn wist te ontwijken. Hij herpakte zich snel en tijdens de eerste doorkomst zagen we hem op een vierde plaats. Al gauw nam hij de derde plek over en zette de jacht in op de tweede plek. Dit deed de 21-jarige coureur niet alleen, want er zaten zeven andere coureurs achter hem aan te vangen. Glenn nam de tweede plek over en vervolgens was het continu stuivertje wisselen met een grote groep rijders. Uiteindelijk passeerde de EAB Racing Team rijder de finish al vijfde na een uitstekende race.

De tweede wedstrijd verliep niet volgens plan. Glenn wist goed van zijn plek af te komen maar bij het aanremmen van de eerste bocht zagen we veel beweging bij de machine van de Nederlander. Hierdoor kreeg hij zijn machine niet op tijd gestopt en schoot rechtdoor door grindbak bij de start van de race. Hij moest vanaf de allerlaatste plaats zijn opmars beginnen, waarmee hij veel moeite mee had.

Glenn: “Het was een wisselvalig weekend. De vrijdag heb ik gebruikt om aan mijn raceritme te werken en pakte positief uit. De Superpole was goed. Het begon alleen met een rode vlag, op het moment dat ik een tijd wou zetten. Uiteindelijk wist ik een goede rondetijd eruit te slepen wat een zesde plaats opleverde. Race een op zaterdagmiddag was sterk, de eerste bocht was chaotische maar daarna kon ik mijn ritme rijden en streden we met een grote groep voor de tweede plek. Op het eind kreeg ik het lastig maar met een vijfde plek mogen we tevreden zijn. De tweede race was zwak. Ik verremde mij in bocht een tijdens de start en moest achteraan beginnen. Ik had niet het vertrouwen en finishte als vijftiende. Dank aan het EAB Racing Team voor dit weekend.”

De eerste helft van het WorldSPP seizoen is achter de rug. Nu kunnen we even tot rust komen de komende zes weken. Het eerste volgende weekend voor het WK Supersport vindt plaats in het weekend van 9 tot en met 11 september op het circuit van Magny Cours in Frankrijk. In die tussentijd zal Glenn in actie komen met een wildcards tijdens het IDM in Assen van 12 tot en met 14 augustus.

Deel dit artikel