Van Straalen de Vries groep neemt recyclinglogistiek Jan Snel over

ZWAAGDIJK-OOST – De Van Straalen de Vries groep verstevigd haar positie in de recyclinglogistiek door de overname van deze transport activiteiten van de Jan Snel groep uit Montfoort per 1 januari 2022. 

Dit is het gevolg van besprekingen welke de afgelopen maanden tussen Rober van Straalen en Simeon Roodenburg (directeur transport Jan Snel) zijn gevoerd. Daarbij zijn toekomstige uitdagingen zoals rekeningrijden, de arbeidsmarkt van chauffeurs en verduurzaming onderwerpen van gesprek geweest. Beide partijen zijn tot de conclusie gekomen dat alleen de bundeling van capaciteit, netwerk en kennis de sleutel kan zijn voor een duurzame toekomst.

Sinds de oprichting in 1960 is Jan Snel toonaangevend geweest in het transport van recyclinggoederen en dan met name Ferro en non Ferro materialen, waardoor we kunnen stellen dat dit transport van los gestorte goederen een specialisatie is van de mensen en hun organisatie. Tevens waren zij pionier in de ontwikkeling van het 20ft en 40ft verticaal laden. “Jan Snel was dan ook een bedrijf waar we altijd met het nodige respect naar hebben gekeken,” aldus Rober van Straalen.

Tijdens onze besprekingen werd mij duidelijk,” zo stelt Simeon Roodenburg,  “dat Rober van Straalen een visie heeft bij zijn bedrijf en de daaronder vallende container transport divisie, op basis waarvan  we samen een plan voor de toekomst, gegeven de eerder genoemde uitdagingen, hebben ontwikkeld. Simeon Roodenburg zal bij de container divisie van de Van Straalen de Vries groep de leiding krijgen om dit plan uit te voeren.

Jan Snel blijft het transport van hun eigen modulaire bouwsystemen zelf doen. De medewerkers, die daarbij betrokken zijn blijven dan ook in dienst van de Jan Snel groep.

Deel dit artikel