Veel bewolking en later plaatselijk wat lichte motregen. Zondag buien

WEST-FRIESLAND – Vandaag is het bewolkt met vooral in de middag plaatselijk wat lichte motregen. In de avond kan er op steeds meer plaatsen lichte regen of motregen gaan vallen. De maxima liggen rond 11°C. De wind is zuidwestelijk en boven land zwak tot matig, langs de kust matig tot vrij krachtig. De wind neemt in de loop van de dag neemt iets toe en kan in het Waddengebied af en toe krachtig worden.

In de nacht naar zondag is het bewolkt en gaat het van het noorden uit enige tijd regenen. De regen bereikt het zuidoosten pas in de ochtend, al kan er daar ook al af en toe motregen vallen. De zuidwestenwind is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, achter de regenzone draait de wind naar noordwest. De minima lopen uiteen van 7°C in het oosten tot 10°C aan de kust.

Zondagochtend trekt de regen zuidoostwaarts weg en breekt de zon af en toe door. In de middag trekken er van het noorden uit buien over het land, aan de kust later met een kleine kans op onweer en korrelhagel. De maxima liggen rond 10°C. De noordwestenwind is matig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond wordt de wind noordelijk. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel