Veel bewolking. In de middag van het westen uit regen

WEST-FRIESLAND – Het is overwegend bewolkt en in het noordoosten komen eerst nog enkele buien voor. In de middag gaat het van het westen uit van tijd tot tijd regenen. In de avond zijn er aan de kust buien, mogelijk met hagel en onweer. In het oosten is dan lokaal ook natte sneeuw mogelijk. De wind wordt zuidelijk en neemt flink toe. Boven land naar matig tot vrij krachtig en langs de noordwestkust naar hard, 7 Bft. Op de Waddeneilanden is er vanaf de middag kans op zware windstoten rond 75 km/uur. Later in de avond neemt de wind weer af. De temperatuur blijft steken bij een graad of 5.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het half tot zwaar bewolkt en valt plaatselijk regen, verder landinwaarts ook natte sneeuw. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C, maar in opklaringen kan het tot net onder het vriespunt afkoelen. De wind is overwegend zwak en komt uit een richting tussen zuidoost en zuidwest.

Zaterdag overdag overheerst de bewolking en verspreid valt er regen of natte sneeuw. Het wordt op de meeste plaatsen niet warmer dan een graad of 4. Er staat een zwakke tot matige wind, meestal uit zuidelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel