Veel klagende inwoners Enkhuizen over scooters, ‘veel herrie en rijden veel te snel’

ENKHUIZEN – De grens van wat nog gedoogd wordt is voor veel inwoner van Enkhuizen overschreden. Meer en meer ergeren ze zich aan de snelheid en lawaai waarmee bestuurders van vaak flink opgevoerde scooters door Enkhuizen scheuren, en als het even kan zonder helm. 

Vooral de bewoners van de binnenstad ergeren zich enorm aan de overlast die deze groep weggebruikers veroorzaken. De politie en handhaving staan voor vrijwel een onmogelijke opdracht om deze groep aan te pakken. Door hun wendbaarheid kunnen ze met hun scooter door steegjes en andere wegen waar de auto’s van de politie en handhavers niet kunnen komen, wegkomen.

Bewoners van de Torenstraat en de Meidenmarkt laten aan onze verslaggever weten dat de politie dan maar eens met een rollerbank daar het RSG moeten gaan of op meerdere plaatsen met motoragenten moeten gaan controleren.. ‘Maar dat zal wel tegen dovemansoren zijn gezegd, ‘ aldus een bewoner van de Meidenmarkt.

Maar ook de opkomst van de elektrische step is velen een doorn in het oog, de elektrische step is verboden op de openbare weg, maar toch neemt het aantal mensen die op een elektrische step door het verkeer rijden meer en meer toe en daarbij vaak veel verkeersregels negerend.

 

Deel dit artikel