Veel onduidelijkheid over vertrek directeur Piet Wijdenes bij de gemeente Medemblik

WOGNUM – Het is een welles nietes aan het worden. Waar de ene partij zegt dat de directeur van het bedrijf gemeente Medemblik zelf ontslag heeft genomen zeggen andere bronnen binnen de organisatie dat hij is ontslagen. Vast staat wel dat de Opperdoezer niet meer werkzaam is bij de gemeente Medemblik vanwege een verschil over hoe de organisatie verder moet gaan. Dat er problemen zijn binnen de organisatie is een publiek geheim en leidt bij het personeel tot stress.

Gemeente-secretaris Jaap Zwaan had plannen om binnenkort met vervroegd pensioen te gaan maar dat is voor nu uitgesteld tot er orde op zaken is gesteld. Aankomende maandag gaan de fractievoorzitters en het college tijdens het maandelijks overleg (Madivosa) mogelijk in op het vertrek van Piet Wijdenes al laten bronnen aan de redactie weten dat er ook mogelijk een extra Madivosa komt die dan achter gesloten deuren gaat plaatsvinden.

Het ambtenaren apparaat bij de gemeente Medemblik staat al jaren onder zware druk, te weinig personeel zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de wachttijden bij de Wmo flink zijn opgelopen en alleen door inhuur van extern personeel kan worden weggewerkt. Maar ook op de taakstelling verkeer loopt men tegen het maximale van hun kunnen op en is de zoektocht naar nieuw personeel gaande.

Deel dit artikel