RTV West-Friesland

Foto: Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Vegan spaghetti met gebakken tomaatjes

WEST-FRIESLAND – Vegan spaghetti met gebakken tomaatjes. Romige spaghetti maar dan vegan? Probeer dit recept eens!

Vegan spaghetti met gebakken tomaatjes

Albert Heijn Vegan spaghetti met gebakken tomaatjes Vegan spaghetti met gebakken tomaatjes Uitprinten
Aantal: 4 Bereiden:
Voedingswaarden 475 K Calorieën 16 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g glutenvrije spaghetti
  • 2 tenen knoflook
  • 2 middelgrote ui
  • 100 g kappertjes
  • 50 g Violife Vioblock ongezouten
  • 500 g snoeptomaatjes
  • 75 g plantaardige rasp Italiaanse stijl
  • 15 g verse basilicum

Instructies

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en snipper de uien. Laat de kappertjes uitlekken.
  2. Verhit de helft van de plantboter in een hapjespan en bak de uien en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaten en wat peper toe en bak 5 min. Voeg de kappertjes toe en bak 1 min. mee.
  3. Giet de pasta af, maar vang 50 ml kookvocht (per 4 personen) op. Voeg de pasta, het kookvocht, de rest van de plantboter en de helft van de plantaardige kaas toe aan de tomaten. Roer door op middelhoog vuur, tot de spaghetti de romige saus een beetje heeft opgenomen.
  4. Snijd het basilicum grof en meng door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de kaas.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK