Veilingmeesters Peter Swart en Arjan Poland hameren bijna 47.000 euro bij elkaar in Zwaagdijk-Oost

ZWAAGDIJK-OOST – De tafels stonden overladen vol met goederen waar de bezoekers  van de gemeenschapsveiling in Zwaagdijk-Oost op konden bieden maar er was toch wel 1 grote uitschieter en dat was een deurkozijn van Knipping uit Zwaagdijk die een waarde van ruim 7000 euro vertegenwoordigde. Deze gaf de opbrengst een flinke boost, het kozijn leverde 5000 euro op.

Koopjes die bijeen gebracht zijn door de inwoners van Zwaagdijk maar zeker ook door de bedrijven van het WFO terrein en uit Wervershoof. De medewerkers van het Dorpshuis hadden de zaal sfeervol aangekleed en Horizon Flowers heeft weer gezorgd voor mooie tulpjes op tafel. Alle koopjes waren van te voren gefotografeerd en werden weer getoond op een groot scherm zodat de bieders het verloop van de veiling goed konden volgen.

Het was volle bak in het Dorpshuis tijdens de gemeenschapsveiling die vrijdagavond werd gehouden en nu al een recordopbrengst kent. op een paar tientjes na werd er 47.000 euro opgehaald door de beide zeer enthousiaste veilingmeesters Peter Swart en Arjan Poland. De beide mannen hanteerden de veilingshamer met verve en wisten de aanwezigen tot flinke biedingen te verleiden.

Maar ook de door Paski chocolaterie beschikbaar gestelde tien doosjes truffels werd flink op geboden. In één doosje zat € 200,00 verstopt, in een ander doosje € 50,00. Dit prijzengeld werd beschikbaar gesteld door bouwbedrijf Ruyter. Maar ook een verblijf in een vakantieappartement in het Sauerland voor een lang weekend, of een weekend in een huis in Otterloo, diners bij ’t Fortuin, bij Meyers of bij Hendrickje Stoffels. High tea of high wine, Keez- en klaverjasavonden, bumperball met barbecue, een fiets- of een motorrit. Een kookworkshop of een gourmetavond. Wandelen in het Oer-IJ gebied of klootschieten met de Donderstienen, waren hot items en werd er flink op geboden.

In de pauze kreeg Hermien Sijm-Wissink de Jozefspeld van de parochie in Zwaagdijk opgespeld, dit voor al haar werk dat zij tientallen jaren heeft verzet voor de parochie. Waarna ruim naar middernacht de veilingmeesters het laatste item afhamerden en de balans kon worden opgemaakt.

Na 2 coronajaren is de gemeenschapsveiling in Zwaagdijk-Oost nog steeds een hot item om bij te zijn en je niet te laten kennen als het om bieden op de goederen betreft.

Deel dit artikel