RTV West-Friesland

Sport

Verdediging SV Enkhuizen houdt het 1 helft vol tegen HSV

ENKHUIZEN – Dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden voor de ploeg uit Enkhuizen was vooraf al wel ingecalculeerd, tegenstander HSV uit Heiloo is titelkandidaat dat door sterk aanvallend voetbal promotie naar de eerste klasse hoopt te bewerkstelligen.

Trainer Gregory van Sauers kon geen beroep doen op Bryan Dammers die vorige week zich blesseerde en vrijwel zeker dit seizoen ook niet meer beschikbaar zal zijn. Maar de problemen werden nog groter toen ook Bart Groot uitviel met een blessure en Edwin Jansen zich zondag voor vertrek met een blessure afmeldde.

Prima eerste helft, sterke verdediging

De verdediging van SV Enkhuizen stond de eerste helft als een muur. HSV zag ondanks het vele balbezit geen kans om de muur te beslechten, in tegendeel SV Enkhuizen wist zelfs enkele kansen te creëren maar deze bleven ook doelpuntloos tot dat Peter Uzezi een grote kans kreeg op de 0-1 maar zag zijn kans om zeep worden geholpen door een gemene overtreding van de aanvoerder van HSV Peter Houtenbos die hiervoor dan ook meer dan terecht een gele kaart kreeg en SV Enkhuizen terecht een vrije trap mocht nemen. Michael Mantel zag zijn schot via 1 van de spelers van HSV door de doelman van HSV uit de lucht worden geplukt waardoor de kleedkamers met 0-0 op de scorebord werden opgezocht. rust.

In de tweede helft wederom een sterk pushende HSV maar weer stond de verdediging van SV Enkhuizen haar mannetje tot de 59e minuut toen doelman Marco Smit de bal uit het doel kon halen omdat  HSV toch nog wist te scoren. Daarna leek de ban gebroken voor HSV en gingen de kopjes hangen bij de Enkhuizers.

Nog geen twee minuten later stond de 2-0 al op het scorebord uit een strafschop waarna de 3-0 en 4-0 niet lang meer op zich lieten wachten. SV Enkhuizen scoorde dan toch nog toen Robin Dols het doel wist te vinden van HSV waardoor de eindstand op 4-1 kwam te staan.

Door het verlies lijkt SV Enkhuizen veroordeeld te zijn om de nacompetitie te moeten gaan spelen en dus na 8 seizoenen tweede klasse ineens het degradatiespook om de hoek komt kijken.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK