Verkiezingsgekte in Medemblik. VVD-raadslid Beerepoot spreekt halve waarheden en vertelt leugens zeggen D66 en MORGEN!

MEDEMBLIK – Met nog één dag voor de verkiezingen voelt de fusiepartij MORGEN! en D66 zich genoodzaakt te reageren op het bericht van VVD-raadslid Tom Beerepoot in afgelopen Walhalla (dorpskrant Wognum). ‘Helaas moeten we constateren dat de heer Beerepoot verschillende leugens en halve waarheden verkondigt en daarmee tracht andere partijen in een verkeerd daglicht te plaatsen,’ zegt Tom Beuker tegen RTV West-Friesland

Wat betreft het integriteitsonderzoek naar het handelen van de heer Beerepoot: dit is ingediend door een aantal fractievoorzitters die een overgrote meerderheid van de gemeenteraad vertegenwoordigen -en dus niet alleen door ons twee. Dit onderzoek is ook nog in behandeling in tegenstelling tot het beeld dat de heer Beerepoot probeert te schetsen, het is niet afgerond,’ aldus Beuker.

Beerepoot heeft gebrek aan zelfreflectie

Volgens Tom Beuker (MORGEN!) en Geert Mos(D66) heeft Tom Beerepoot een gebrek aan zelfreflectie en heeft zich de afgelopen vier jaar in een waslijst van casussen voorgedaan, met alle gevolgen van dien. “Bij een deel van deze casussen zijn door het handelen van de heer Beerepoot plannen vertraagd of negatief beïnvloed, bijvoorbeeld de zaalcapaciteit in Wognum. Daarnaast valt op dat de heer Beerepoot zijn verschillende petten niet uit elkaar houdt en daarmee inwoners op het verkeerde been zet.  

Nogmaals: wij betreuren het hierop te moeten reageren. Van ons werd verwacht dat wij niet in het openbaar over het integriteitsonderzoek zouden communiceren zolang dat niet was afgerond. Wij hebben dat eerder ook niet gedaan. Nu kunnen wij niet anders: de inwoners van Wognum hebben, zeker nu, recht op het eerlijke verhaal,” besluiten beide fractievoorzitters.

Deel dit artikel