RTV West-Friesland

© Albert Heijn / Allerhande
Algemeen

Volkorenrijst met linzen, broccoli en ansjovis

West-Friesland – Volkorenrijst met linzen, broccoli en ansjovis, wat eten we vandaag? Rijst met linzen en broccoli. De ansjovis geeft de broccoli precies dat extraatje dat-ie verdient.

Volkorenrijst met linzen, broccoli en ansjovis

Albert Heijn Volkorenrijst met linzen, broccoli en ansjovis Volkorenrijst met linzen, broccoli en ansjovis Uitprinten
Aantal: 4 Voorbereiden: Bereiden:
Voedingswaarden 435 K Calorieën 18 gram Vet
Sterren 5.0/5
( 1 Gestemd )

Ingrediënten

  • 45 g ansjovisfilets in olijfolie
  • 4 el milde olijfolie
  • 800 g broccoli
  • 2 middelgrote uien
  • 400 g linzen in blik
  • 200 g volkoren basmatirijst
  • 350 ml koud water

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ansjovis fijn. Meng de helft van de olie met de ansjovis en peper. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes. Snijd de uien in dunne halve ringen. Bak 25 min. in het midden van de oven tot de broccoli knapperig is.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 10 min. Giet de linzen af, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Voeg de rijst toe aan de ui in de pan en schep om, zodat alle rijst is bedekt met een laagje olie. Voeg de linzen en het water toe, zodat alles net onderstaat. Doe de deksel op de pan, breng aan de kook en laat 15 min. zacht koken tot de rijst gaar is.
  4. Zet het vuur uit, dek de pan af met een schone theedoek en leg de deksel er weer op. Laat nog 10 min. nagaren. Roer de rijst los met een vork. Serveer het rijst-linzenmengsel met de knapperige broccoli.

© Albert Heijn / Allerhande

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen

G-718ZS7GCQG G-LXZP5RH9MK