Voorbeschouwing Berkhout 1 – Strandvogels 1

ONDERDIJK – Komende zondag speelt Strandvogels een uitwedstrijd in en tegen Berkhout. Dat betekent dat de Vogels voor het eerst sinds 21 november 2021 weer een officiële wedstrijd op natuurgras zullen spelen. De laatste was in Westwoud tegen Wouda. Daarna werden nog vijf wedstrijden gespeeld, allemaal op kunstsprieten. Er zijn inmiddels heel wat verenigingen met kunstgras, maar in deze competitie moet er acht keer op natuurgras gespeeld worden. Je zou denken dat Strandvogels daarop als “kunstgrasclub” in het nadeel is, maar dat is deze competitie nog niet gebleken. Alleen in Spierdijk werden twee punten verspeeld, de wedstrijden op het gras van Mid- en Westwoud leverden allebei drie punten op.

Berkhout won op het eigen natuurgrasveld dit seizoen van Sporting Andijk, Zwaagdijk en Woudia. De duels met HSV Sport 1889, De Valken, en DWB gingen verloren. Berkhout staat weliswaar slechts 9e op de ranglijst, het is ook een ploeg die zelden met een grote nederlaag van het veld stapt, zeker de laatste wedstrijden niet. Het probleem lijkt ‘m bij Berkhout dan ook niet te zitten in de verdediging, aanvallend is de ploeg wat onmachtig. Met tien goals in twaalf duels is Berkhout daarmee samen met Woudia en MOC hekkensluiter.

Als één ding vooraf duidelijk is, dan is dat het zondag weer een belangrijke wedstrijd wordt. Berkhout heeft de punten nodig in de strijd tegen degradatie, Strandvogels in de strijd om promotie. Daarbij staat ook de topper HSV Sport 1889-De Valken op het programma, waarbij één of beide ploegen dus punten gaat verliezen. Des te belangrijker voor Strandvogels om het lastig scorende Berkhout ook in de komende wedstrijd aanvallend lam te leggen.

Deel dit artikel