Voorbeschouwing MOC 1 – Strandvogels 1

ONDERDIJK – Een paar dagen later dan gewoonlijk, maar beter laat dan nooit; de voorbeschouwing. Na een weekje rust hervat Strandvogels de competitie in Midwoud tegen MOC. In competitieverband is het al weer een hele tijd geleden dat Strandvogels en MOC elkaar troffen. De laatste keer was in het seizoen 2007-2008. MOC degradeerde dat jaar, maar pakte tegen Strandvogels wel 4 punten. In Onderdijk werd het 3-3 en in Midwoud won de toen al gedegradeerde thuisploeg met 3-0. Ook in de seizoenen 2003-2004 (3-2) en 2004-2005 (2-1) ging Strandvogels onderuit bij MOC. Alleen in het seizoen 2006-2007 gingen de Vogels met drie punten richting Onderdijk na een benauwde 1-2 zege.

MOC ging in de eerste wedstrijd van deze competitie fors onderuit tegen RKEDO, het werd maar liefst 0-7. Ook de wedstrijden tegen Kwiek ’78 (2-1) en Zwaagdijk (2-3) gingen verloren. Op 10 oktober werd wel knap met 2-5 gewonnen bij Woudia waardoor MOC op dit moment op de 9e plaats staat.

Na het teleurstellende gelijkspel in de derby tegen Sporting Andijk is het voor Strandvogels extra belangrijk in de komende derby wel de volle buit te pakken. Anders loopt de ploeg het risico dat concurrenten als RKEDO (uit tegen Woudia) en De Valken (uit tegen Kwiek ’78) te ver uitlopen als zij wel hun wedstrijden winnen. Zeker omdat volgende week een thuiswedstrijd wacht tegen DWB, een ploeg die ik ook als één van de betere van deze klasse inschat. Met 12 goals heeft Strandvogels de op één na productiefste ploeg van deze klasse en MOC met 14 tegengoals de op één na meest gepasseerde defensie. Laten we ons daar maar een beetje aan vasthouden bij het streven het track record in Midwoud wat op te vijzelen.

Deel dit artikel