Voorbeschouwing St. George 1 – Strandvogels 1

ONDERDIJK – Na bijna een jaar zonder competitievoetbal gaat het zondag 26 september dan eindelijk weer gebeuren. En laten we hopen dat de competitie van het seizoen 2021-2022 langer gaat duren dan de vier wedstrijden van vorig seizoen of de 14 van het seizoen daarvoor. De voortekenen zijn redelijk positief dus laten we daar maar vanuit gaan.

Net als in het vorige korte seizoen start Strandvogels met een wedstrijd tegen St. George. Vorig seizoen deed het dat op eigen veld, dit jaar is de seizoen ouverture van de Vogels in Spierdijk. St. George won die seizoensopening in Onderdijk met 1-2. Met rust stond het 1-1 door twee benutte penalty’s en na rust ging Strandvogels hartstochtelijk op zoek naar de overwinning. Kansen kwamen er genoeg, maar die bleven onbenut. Via een vlijmscherpe counter liet St. George zien hoe het wel moest en de bezoekers wisten de voorsprong over de streep te trekken. De drie hierop volgende wedstrijden wisten beide ploegen allemaal te winnen, maar toen was het over en uit met de competitie.

In het bekertoernooi is St. George, net als Strandvogels, in de poulefase uitgeschakeld. De ploeg van Jurgen Roozendaal deed het echter wel verdienstelijk. De eerste wedstrijd werd met 1-4 verloren van VVS ’46, maar bij Victoria O. (1-2) en thuis tegen WMC (12-0) werd gewonnen. WMC verloor de andere wedstrijden overigens met 1-11 en 17-0. Geen idee waarom die club een eerste elftal heeft ingeschreven, maar dat geheel terzijde.

De laatste competitiewedstrijd die Strandvogels in Spierdijk speelde was in het seizoen 2018-2019. In het daarop volgende seizoen speelde beide ploegen ook in dezelfde klasse, maar was de competitie door corona al beëindigd voordat in Spierdijk zou worden gespeeld. Het duel in het seizoen 2018-2019 eindigde onbeslist, 1-1. Wat gaat het komende zondag worden?

Op de foto: Jordy Weel zet Strandvogels op een 0-1 voorsprong. De wedstrijd in het seizoen 2018-2019 zou eindigen in 1-1. (Foto: Strandvogels)

Deel dit artikel