RTV West-Friesland

Bryan Broedersz knalt Strandvogels alsnog naar de drie punten bij de laatste thuisoverwinning op De Valken in het seizoen 2016-2017. (Foto: v.v. Strandvogels)
Sport

Voorbeschouwing Strandvogels 1 – De Valken 1

ONDERDIJK – Voor Strandvogels breken de weken van de waarheid aan. Na de overwinning op Woudia wordt achtereenvolgens gespeeld tegen nummer 4 De Valken, koploper RKEDO en tot besluit wacht de derby tegen Zwaagdijk. Het afgelopen weekend verliep zeer voorspoedig voor de Vogels. Niet alleen won Strandvogels zelf dus van Woudia, het zag de tegenstander van komende zondag ook met 2-3 verliezen van HSV Sport. En ook DWB bleef puntloos door zeer verrassend te verliezen bij Zwaagdijk. De nummers 2 t/m 7 staan binnen vier punten van elkaar en dus is het ongemeen spannend in 4B.

Zondag komt dus De Valken naar Onderdijk en die ploeg zal zwaar de pest in hebben van de thuisnederlaag tegen HSV Sport. De Valken had in punten gelijk kunnen komen met koploper RKEDO maar keek in de rust tegen een 0-3 achterstand aan. Na rust werd de inhaalrace ingezet, maar De Valken kwam niet verder dan twee goals en moest dus een nederlaag slikken. De wedstrijd van Strandvogels kende dezelfde uitslag, maar de Vogels speelden uit en konden dus juist drie punten bijschrijven.

De laatste overwinning van De Valken in Onderdijk dateert van het seizoen 2014-2015 toen het 1-2 werd. Tot vlak voor tijd stond het 1-1 maar nadat Jordy Weel in de slotfase de lat had geraakt, won De Valken na een magistrale lob in de 89e minuut. Aan de laatste thuiswedstrijd tussen Strandvogels en De Valken wordt niemand in Onderdijk graag herinnerd. Niet zozeer omdat er geen goals vielen, maar vooral omdat vlak daarvoor op bizarre wijze een mogelijk kampioenschap in rook opging. De 18-0!! overwinning op WMC was door de KNVB gecorrigeerd naar 16-0 en de bond maakte vlak voor het weekend een gewijzigde promotie- en degradatieregeling bekend. De Valken kon daardoor frank en vrij spelen in Onderdijk en hoefde geen spelers te sparen voor een nacompetitie tegen degradatie.

Komende zondag staat er in ieder geval geen degradatie op het spel, maar wordt weer gespeeld om een positie bovenin de ranglijst.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen