Voorbeschouwing Woudia 1 – Strandvogels 1

ONDERDIJK/WESTWOUD – Na weer een week zonder voetbal hervat Strandvogels zondag 21 november de competitie met een uitwedstrijd tegen Woudia. En helaas zal dat door de huidige coronamaatregelen een wedstrijd achter gesloten deuren/hekken worden. Publiek bij sportwedstrijden is voorlopig niet toegestaan, alleen de spelers, begeleiding en direct betrokkenen bij de wedstrijd mogen het complex op.

Dat is ontzettend jammer natuurlijk, ook al omdat Woudia-Strandvogels de laatste seizoenen garant stond voor doelpunten. In het seizoen 2019-2020 won Strandvogels met 3-4, het seizoen daarvoor met 1-4. De laatste nederlaag van de Vogels in Westwoud dateert al weer van het seizoen 2006-2007 toen de thuisploeg met 2-1 won. Dat was toen de laatste wedstrijd van het seizoen in de 5e klasse B. Door de overwinning pakte toen Woudia en niet Strandvogels een ticket voor de nacompetitie. In die nacompetitie dwong Woudia ook promotie naar de 4e klasse af.

Promotie zit op dit moment niet bepaald in de hoofden van de spelers van Woudia vermoed ik. Na zes wedstrijden heeft de ploeg uit Westwoud slechts één keer gewonnen, met 0-1 bij Sporting Andijk (dat lukte Strandvogels overigens niet). De overige vijf wedstrijden gingen verloren, de laatste met 6-0 bij HSV Sport 1889. Samen met MOC en Berkhout is Woudia daarom hekkensluiter. Dus zal de thuisploeg er alles aan gelegen zijn om op eigen veld eindelijk weer eens af te rekenen met Strandvogels. Door de nederlaag tegen DWB zijn de Vogels afgezakt naar de 5e plaats maar vanaf plaats 7 tot 1 staan de ploegen nog heel dicht op elkaar. Des te belangrijker dus om in Westwoud, net als de afgelopen seizoenen, drie punten te pakken.

Deel dit artikel