RTV West-Friesland

Algemeen

Voorleespret op BoekStartdag

WEST-FRIESLAND – Op zaterdag 11 juni vieren we een feestje. Voor de tweede keer organiseren we de landelijke Boekstartdag in de Bibliotheek waar de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra hartelijk welkom krijgen. Ontdek hoe fijn het is om samen met je kindje met boekjes en taal bezig te zijn. Baby’s kunnen meer dan je denkt. Het is fijn om samen een boekje te bekijken, plaatjes aan te wijzen en te benoemen. Dit is niet alleen goed voor het contact met je baby: het stimuleert ook de taalontwikkeling.

Krijg een groeimeter cadeau!
En als het feest is, dan zijn er ook cadeautjes. We geven op de BoekStartdag een speciale BoekStartgroeimeter cadeau aan je kindje van 0 t/m 2 jaar.

BoekStart koffertje
Als je je kindje meteen aanmeld voor een gratis lidmaatschap dan krijgen kinderen van 0-2 jaar het BoekStart koffertje cadeau. Kinderen van 2 t/m 5 jaar die lid worden krijgen een prentenboek cadeau.

Gouden Bon winactie
Op deze dag gaat ook de Gouden Bon actie van start. Op elke Bibliotheeklocatie wordt er in 1 BoekStart koffertje een Gouden Bon gedaan. Zit de Gouden Bon in jouw koffertje dan ontvang je een mooi prentenboekenpakket.

Voorleespret

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Ze kennen meer woorden en zijn beter in het verwoorden van emoties. Daarom is er elke week een voorleesmoment voor jonge kinderen in de Bibliotheek.

Over BoekStart
Met BoekStart krijg je volop tips voor boekjes, voorlezen en workshops om van voorlezen een feest te maken. Kijk alvast op onze webpagina over BoekStart voor tips: www.westfriesebibliotheken.nl/boekstart.

Reageer

Heeft u dit ook al gelezen