Voorzitter Draverijvereniging Medemblik: “mooi staaltje doorzettingsvermogen”

MEDEMBLIK – De Draverijvlaggen in Medemblik mogen nogmaals uit Draverijvereniging Prins Hendrik voor de tweede keer is verkozen tot ‘Kortebaandraverij van Nederland’.

Hans Nipshagen, voorzitter van de draverijvereniging zegt in een reactie tegen RTV West-Friesland: “Het doorgaan van de harddraverij van 2021 is een mooi staaltje Medembliks doorzettingsvermogen geweest. Deze bijzondere editie vergeten wij als bestuur nooit. Het was een geweldig feest waar veel mensen enorm van genoten hebben.

De organisatie achter Kortebaandraverijen in Nederland zegt over de draverij in Medemblik: “Na een coronabreak van bijna twee jaar was Medemblik op maandag 20 september de eerste organisatie die het lukte om een reguliere kortebaan te organiseren. Daarvoor stonden er alleen alternatieve kortebanen op het programma op de Renbaan Duindigt en de grasbaan van Emmeloord.

Het bestuur van Prins Hendrik hield ondanks alle tegenslagen en slechte vooruitzichten hoop op een kortebaan. Het kabinet leek de coronamaatregelen precies op tijd te gaan versoepelen, waardoor het geduld en het vertrouwen in een goede afloop beloond leken te worden. De organisatie zette volle bak door en zorgde zelfs voor de versiering van de Nieuwstraat terwijl een annulering nog altijd mogelijk was.

Voor de organisatie in Medemblik is het even genieten van de titel maar achter de schermen is men al weer druk aan het werk met de voorbereiding van de Draverij in 2022 dat zoals altijd op de 3e maandag van september wordt gehouden en wat een ware happening is in Medemblik.

Deel dit artikel