Vrijwilligers gezocht voor Telefooncirkel Medemblik.

MEDEMBLIK – Humanitas afdeling West Friesland wil graag voor de gemeente Medemblik een Telefooncirkel starten. Om de cirkel goed van start te kunnen laten gaan zijn wij op zoek naar minimaal 3 vrijwilligers in de gemeente Medemblik.

De gemeente bestaat uit de woonplaatsen Abbekerk, Andijk, Benningbroek, Hauwert, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Onderdijk, Oostwoud, Opperdoes, Sijbekarspel, Twisk, Wognum, Wervershoof, Zwaagdijk-Oost en Zwaagdijk-West.

Bij drie vrijwilligers bestaan de werkzaamheden uit eenmaal per drie weken de Telefooncirkel, een week lang dagelijks tussen 9.00 en 9.30 uur opstarten en sluiten. Minimaal 2 keer per jaar organiseren de vrijwilligers samen met de coördinator een gezellige bijeenkomst voor de deelnemers. Dus met een beperkte tijdsinvestering van de vrijwilliger kunnen we mensen veiligheid en een contact bieden.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met de coördinator, Ron Verwey. Per mail: tc.west-friesland@humanitas.nl of per telefoon 0613561110.

Heeft u zelf belangstelling of iemand in uw omgeving om opgenomen te worden in een telefooncirkel neem dan gerust ook contact op. Het geeft een veilig gevoel als er elke dag even een contactmoment is.

Hoe werkt de telefooncirkel.

Bij één cirkel zijn maximaal acht deelnemers aangesloten. Een vrijwilliger van Humanitas start de cirkel en belt de eerste persoon van de lijst, deze belt naar de tweede persoon en die vervolgens naar de derde etc. tot en met de laatste deelnemer. Deze maakt de cirkel sluitend en belt de vrijwilliger van Humanitas. Die weet dan dat de cirkel rond is en iedereen dus in staat was om de telefoon op te nemen. Mocht ergens de cirkel doorbroken worden omdat iemand de telefoon niet opneemt dan gaat men ervan uit dat er iets aan de hand is.

De vrijwilliger van Humanitas waarschuwt dan een vooraf’ met de deelnemer afgesproken sleutelfiguur. De sleutelfiguur onderneemt actie en gaat kijken wat er aan de hand is.

Neveneffecten

Het telefonisch contact, gedurende de cirkel zal kort zijn, de cirkel moet binnen een afzienbare tijd afgerond kunnen worden. Maar het staat de deelnemers natuurlijk vrij om elkaar los van de cirkel uitgebreider te bellen. Humanitas wil graag het sociaal contact stimuleren. Daarom worden er een aantal keer per jaar vrijblijvende bijeenkomsten georganiseerd voor deelnemers

Deel dit artikel