VVD Medemblik: ‘Begroting hoeft helemaal niet zo somber te zijn’

MEDEMBLIK – Dat zegt Tom Beerepoot van de VVD Medemblik in gesprek met Medemblik Actueel. Volgens Beerepoot kan de gemeente de begroting ombuigen van rode naar zwarte cijfers als zij grootschalig gaan bouwen, door de extra inkomsten door o.a. de grondverkopen, leges en Ozb. De VVD heeft becijferd dat dit de gemeente Medemblik de komende jaren 10 á 15 miljoen euro aan extra inkomsten oplevert. ‘Wij hebben de betreffende wethouder gevraagd om de juistheid van deze berekeningen te controleren,‘ zegt Beerepoot

Lees ook: Raadsvragen VVD Sociaal Domein: ‘tekort loopt op naar ruim 7 miljoen’

Rampspoed kan worden afgewend

Volgens Tom Beerepoot kan door maximaal te gaan bouwen rampspoed worden afgewend. Daarnaast stelt de VVD vast dat de tekorten vrijwel geheel door het sociaal domein veroorzaakt worden en dat daar de vinger op de zere plek gelegd moet worden. ‘Door een beperkte bezuiniging op het sociaal door te voeren en de kansen op het gebied van woningbouw te benutten, kunnen de meeste bezuinigingen en de verhoging van de OZB voorkomen worden en kunnen wij de leefbaarheid in alle kernen handhaven,‘ aldus Beerepoot.

Lees ook: Gemeenteraad moet zware beslissingen nemen, waar gaat op worden bezuinigd

Ik heb heel lang bij de ABN AMRO gewerkt en daar huldigden wij het motto “meer mogelijk maken”. Wat mij betreft gaan wij ook in Medemblik volgens dit principe werken.

Deel dit artikel