VVD Medemblik presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezing 2022

MEDEMBLIK – Dertig enthousiaste mensen telt de kandidatenlijst van de VVD Medemblik voor de gemeenteraadsverkiezing van 14, 15 en 16 maart 2022. Andrea van Langen is de lijsttrekker. De huidige wethouder Ruimte is voor velen inmiddels een bekend gezicht: ‘Ik ben trots op het team van de VVD. Een mix van nieuwe en ervaren mensen, jong en oud, mannen en vrouwen uit allerlei verschillende kernen van de gemeente. Echte doeners die voor inwoners en ondernemers werken aan een betere gemeente!

André Meester staat op de tweede plaats. Het huidig raadslid voor de BAMM maakt de overstap naar de VVD. De actieve ondernemer is het nieuwe partijgezicht in Wervershoof, opvolger van Dirk Steltenpool die een stap terug doet in de politiek en nu de symbolische hekkensluiter van de kieslijst is. Tom Beerepoot uit Wognum is de nummer 3. Hij is momenteel als raadslid o.a. woordvoerder voor het sociaal domein, accommodaties en diverse woningbouwprojecten.

Op plek 4 staat de 22-jarige Sjors Heestermans. Hij is de hoogstgeplaatste kandidaat uit Medemblik nu Mark Raat op plaats 10 een rol ‘in de luwte’ verkiest. De voormalig fractievoorzitter blijft actief voor de VVD, maar niet meer als voorman. Desmin Dekker is de andere jonge nieuwkomer op de lijst. Hij richt zich in het bijzonder op zijn woonplaats Oostwoud en buurdorp Midwoud, waar al geruime tijd geen gekozen volksvertegenwoordiger vandaan komt.

Huidig fractievoorzitter Jack Stam is de nummer 6 van de lijst. De betrokken Wognummer brengt samen met raadslid Jan de Vries op plaats 7 langjarige politieke ervaring mee. Daarna volgt Kees Nederhoff, voorzitter van de auditcommissie van de gemeente en gespecialiseerd in gemeentefinanciën. Dita Kistemaker uit Abbekerk staat op plaats 9: zij was eerder actief als commissielid voor de VVD en raadslid in voormalig Noorder-Koggenland.

Onder de lijstduwers bevinden zich nieuwe gezichten en oude bekenden: mensen die de VVD een warm hart toedragen. Uit de kleinere kernen Hauwert en Twisk voeren Celeste Dijkstra (nr. 11) en Peter Verboom (nr. 12) de reeks ‘lijstduwers’ aan. Bekende Wervershovers als Nicolette Swart (nr. 13), oud-raadslid en horeca-man Bart Schuffel (nr. 18) en Donny Mol (nr. 22) kunt u eveneens aanvinken in het kieshokje. Met David Mol (nr. 28) hebben wij ook weer een Onderdijker in ons midden.

Uit Wognum versterken Marinus Zoutendijk (nr. 14), Anne Kuijt (nr. 15) en Albert Roozendaal (nr. 25) hun drie actieve dorpsgenoten uit de top tien. Ruud Antonius (nr. 16), Alice Keizer (nr. 20), Inge Kuijt (nr. 21) en Vera Stam (nr. 27) zijn de bekende VVD-gezichten in Medemblik. Kim Nieuweboer (nr. 17), Piet de Vries (nr. 19) en Arnold Vriend (nr. 29) komen net als Andrea van Langen uit Andijk. Verder prijken de namen van Rob Ameerun (nr. 23) uit Midwoud en de Abbekerkers Martin Kistemaker (nr. 24) en Joop Schouten (nr. 26) tussen de liberale kandidaten.

De volledige lijst ziet u hieronder.

 1. Andrea van Langen (Andijk)

Versnelling van de woningbouw is waar ik mij hard voor maak. De gemeente is bezig met een inhaalslag om te bouwen in al onze kernen, daarvoor moeten we onder meer snoeien in overbodige regelgeving. Samen met het VVD-team wil ik mij hiervoor blijven inzetten om een impuls te geven aan de leefbaarheid en onze kinderen de kans te bieden op een betaalbare woning in hun eigen dorp.

 1. André Meester (Wervershoof)

Ik ben een ondernemer: zowel als eigenaar van mijn metselbedrijf en als raadslid steek ik de handen uit de mouwen. Speerpunt is een betere verbinding tussen de gemeente en haar inwoners en ondernemers. Communicatie is zo belangrijk om zaken zoals woningbouw, veiligheid, verenigingsleven en leefbaarheid in goede en snelle besluitvorming aan te sturen. En dit kan niet zonder een financieel gezonde gemeente Medemblik. Onze grootste uitgave, het sociaal domein, moet daarom ook anders georganiseerd gaan worden.

 1. Tom Beerepoot (Wognum)

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik secretaris van zwembad het Molenbad en voorzitter van ZVV Wognum Nicols. Als raadslid zet ik mij met name in voor woningbouw en leefbaarheid (w.o. sport) in alle kernen. Daarnaast stimuleer ik ondernemerschap en strijd ik voor een verhoging van de efficiëntie en daarmede voor het terugdringen van de kosten van het sociaal domein. Voor mijn pensionering adviseerde ik grote bedrijven op het gebied van riskmanagement, schade- en werknemersverzekeringen.

 1. Sjors Heestermans (Medemblik)

Woningbouw in de gemeente is het belangrijkste punt waar ik mij voor wil inzetten. Daarnaast is het belangrijk dat ondernemers gesteund worden door bijvoorbeeld lokaal in te kopen, om leegstand in de kernen te voorkomen. Ook moeten we binnen de gemeente de energietransitie slim aanpakken door te zorgen voor zonnepanelen op daken in plaats van op kostbare grond.

 1. Desmin Dekker (Oostwoud)

Aandacht voor Midwoud en Oostwoud, daar wil ik mij als raadslid hard voor maken. Onze kleine kernen verdienen ook een stem in de gemeenteraad. Verenigingen, winkelaanbod, horeca en meer woningen zijn ontzettend belangrijk, de gemeente zou daar meer ruimte voor moeten bieden. Mijn naam is Desmin Dekker, 31 jaar, ondernemend, liberaal en gedreven om zich voor u en Midwoud/Oostwoud in te zetten in de gemeenteraad.

 1. Jack Stam (Wognum)

Naast raadslid ben ik voorzitter van de kantinecommissie van s.v. Spartanen (de vereniging waar ik tot voor kort voorzitter van was). Ik geloof in het individu en de kracht van de vrijheid (mensen, instellingen en verenigingen regelen zoveel mogelijk zelf). Vrijheid mag niet ten koste gaan van anderen en daarom is het belangrijk dat iedereen die het echt nodig heeft hulp krijgt. Mijn speerpunten zijn: meer woningen, beheersbaar maken van het sociaal domein en verenigingsleven.

 1. Jan de Vries (Medemblik)

Groei in de gemeente, woningbouw en meer bedrijvigheid, dat zijn de onderwerpen waar ik in de raad mee bezig ben. En veiligheid. Mijn achtergrond als juridisch beleidsman bij gemeenten helpt mij daar goed bij. Ook de komende vier jaren ga ik daar graag mee door, want het werk is nog niet af!

 1. Kees Nederhoff (Wognum)

Ik ben al geruime tijd actief voor de VVD. De vraag aan de kiezer is: meer voorzieningen of meer ambtenaren? Een paar van mijn speerpunten: Abbekerk een nieuw dorpshuis met een nieuwe school, Wervershoof een nieuw overdekt zwembad en in Wognum de realisatie van een extra sporthal en behoud van de bibliotheek. Natuurlijk duurzaam en circulair en alle kernen extra betaalbare woningen.

 1. Dita Kistemaker (Abbekerk)

Ik woon al heel veel jaren in Abbekerk, waar ik onder meer actief ben als vrijwilliger in het dorpshuis. Ook bij diverse andere verenigingen heb ik een steentje bijgedragen. De voorzieningen in de kernen zijn enorm belangrijk, ik maak mij hard voor het behoud daarvan.

 1. Mark Raat (Medemblik)

Naast de politiek werk ik als historisch onderzoeker en zzp’er, ook ben ik actief in een familiebedrijf. Als raadslid maak ik mij vooral sterk voor lagere lasten en praktische oplossingen voor inwoners en ondernemers. Voorstander van een kleine overheid die uitgaat van eigen verantwoordelijkheid maar ondersteunt waar nodig.

 1. Celeste Dijkstra (Hauwert)

 2. Peter Verboom (Twisk)
 3. Nicolette Swart (Wervershoof)
 4. Marinus Zoutendijk (Wognum)
 5. Anne Kuijt (Wognum)

Het bouwen van huizen en een gunstig klimaat voor ondernemers, is waar ik me voor ga inzetten binnen de gemeente. Ik wil de stem zijn voor starters en ondernemers binnen de gemeente.

 1. Ruud Antonius (Medemblik)
 2. Kim Nieuweboer (Andijk)
 3. Bart Schuffel (Wervershoof)

Medemblik kom in beweging: we gaan niet korten op sporten!

 1. Piet de Vries (Andijk)
 2. Alice Keizer (Medemblik)

Ik wil graag dat onze Medemblikse VVD de grootste partij wordt! U toch ook?

 1. Inge Kuijt (Medemblik)
 2. Donny Mol (Wervershoof)

Stem op de VVD en u krijgt meer actie in de taxi!

 1. Rob Ameerun (Midwoud)
 2. Martin Kistemaker (Abbekerk)

Sinds 1965 woon ik in Abbekerk, waar ik 45 jaar een bouw- en aannemingsbedrijf had. Mijn zoon heeft het overgenomen maar ik help nog regelmatig mee. Ik volg de lokale politiek, want hier in de gemeente sta je dicht bij de mensen. Als lijstduwer voor de VVD pleit ik voor aandacht voor kleine kernen maar ook minder overheidsbetutteling, zoals van de provincie die woningbouw frustreert.

 1. Albert Roozendaal (Wognum)
 2. Joop Schouten (Abbekerk)
 3. Vera Stam (Medemblik)
 4. David Mol (Onderdijk)
 5. Arnold Vriend (Andijk)
 6. Dirk Steltenpool (Wervershoof)

Deel dit artikel