VVD Medemblik presenteert verkiezingsprogramma bij bouwbedrijf de Toekomstgroep

MEDEMBLIK – ‘Bouwen vandaag en aan de toekomst’ is de titel van het nieuwe verkiezingsprogramma van de VVD Medemblik. Lijsttrekker Andrea van Langen overhandigde het eerste exemplaar woensdag 1 december aan ondernemer Jan Piet Konijn van de Toekomstgroep, het ambitieuze bouwbedrijf uit Andijk. Van Langen: ‘De VVD wil letterlijk en figuurlijk verder bouwen aan deze gemeente. Met meer huizen, maar ook aan een financieel gezonde gemeente waarin werken en ondernemen loont.’ 

Woningbouw is het belangrijkste VVD-speerpunt. Huizen zijn nodig voor alle doelgroepen: starters, senioren, doorstromers, gezinnen, enz. Diverse projecten in de gemeente zijn al gestart, maar er is nog veel meer nodig. ‘Ook veiligheid is een speerpunt, het is dé basis voor een leefbare gemeente’ aldus de lijsttrekker.

De VVD pleit ook voor lagere belastingen: in ieders belang. De aankomende OZB-stijging in 2022 is ons een doorn in het oog. De gemeente verliest miljoenen aan de kosten voor zorg en het sociaal domein. Wij willen dat Medemblik goedkoper en efficiënter gaat werken, naar voorbeeld van andere gemeenten die het huishoudboekje wel op orde houden.

Het verkiezingsprogramma benadrukt het belang van werk en bedrijvigheid. Van Langen: ‘Wij waarderen ondernemers, groot en klein. De gemeente moet hen ondersteunen door ruimte te geven en de regels te verminderen. Daar worden we uiteindelijk allemaal beter van.

De komende weken gaan diverse VVD-leden het verkiezingsprogramma persoonlijk aanbieden aan inwoners. U kunt het ook online lezen op vvdmedemblik.nl. De gemeenteraadsverkiezing zijn op 16 maart 2022. Wellicht zal het i.v.m. de coronasituatie ook mogelijk worden op 14 en 15 maart te stemmen.

U leest het programma online via deze link.

Deel dit artikel