VVD Medemblik wil flexwoningen op voormalig Stadtmanterrein

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

MEDEMBLIK – Als het aan de VVD ligt komen er flexwoningen op de Stadtman-gronden in Medemblik. Bij de raadsvergadering van 17 februari a.s. dienen fractieleden Mark Raat en Tom Beerepoot een voorstel in om de mogelijkheden te laten onderzoeken. Voor flexwoningen gelden andere regels dan bij gewone huizen omdat ze slechts tijdelijk zijn. Beerepoot: ‘In tijden van woningnood kan dit een oplossing zijn om de druk van de ketel te halen op de woningmarkt. Je hoeft niet het bestemmingsplan aan te passen en kan met de eigenaren van buurpanden afspraken maken over gebruik.

Lees ook: Projectontwikkelaar Stadtmanterrein Medemblik teleurgesteld in opstelling college

De eigenaar van de grond heeft al laten weten modulaire woningen te willen plaatsen. Raat: ‘We weten dat de gemeente veel projecten wil opstarten maar dat er weinig capaciteit is om dat te doen. Daarom stellen we voor dat de initiatiefnemer meebetaalt, zodat het andere projecten in de gemeente niet dwarszit. Laat dit een pilot zijn. Als deze werkwijze goed bevalt kunnen we het op meer plekken gaan toepassen.

Lees ook: Geluidszone houdt woningbouw Stadtmangronden Medemblik tegen

De woningnood is enorm hoog, zo merkt ook VVD-kandidaat Sjors Heestermans uit Medemblik op. ‘Ik zie jongeren in mijn omgeving die maar niet aan een betaalbare woning kunnen komen. Daar wil ik mij straks voor gaan inzetten als ik in de raad kom. We hebben creatieve oplossingen nodig. Kijk naar wat wél kan in plaats van wat niet. We hopen ook dat de eigenaar bereid is straks inwoners van Medemblik voorrang te geven.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category