VVW heeft geen kind aan De Blokkers

BLOKKER -De trainer Jamal Yahiaoui van De Blokkers is niet te benijden. Het elftal dat hij voor het begin van de competitie 21/22 voor ogen had is niet meer compleet. In de bekercompetitie ging het enigszins voortvarend maar in de competitie bengelt De Blokkers met 0 uit 6 onderaan in de competitie. Met spelers uit het zaterdagteam kon hij gisteravond een representatief elftal samenstellen.

De zaterdag en zondagselectie trainen namelijk samen. Daarom was het team eerder niet volledig vanwege corona besmettingen bij een aantal spelers van de zaterdagselectie. Dat de KNVB de beide clubs verplichtte om binnen 14 dagen de wedstrijd in te halen, was ook bij VVW niet met gejuich ontvangen, aldus Trainer Yotty Papamelodias na afloop.

De entourage gisteravond was nu niet bepaald om naar huis te schrijven. Weinig publiek en totaal geen sfeer. Dat de KNVB de zaken m.b.t. het digitale ruilformulier niet op orde heeft, maken wij als verslaggevers wekelijks mee. Bij Zwaluwen’30 en ook afgelopen zondag bij Hauwert’65. Daar had Always Forward de opstelling nog niet vrijgegeven en stonden er spelers in het veld, die op het formulier als reserve stonden vermeld. Scheidsrechter Peter Steur uit Purmerend moeten wij completeren.

Via diverse telefoontjes naar ingewijden, begon hij de wedstrijd een kwartier later. Met een geschreven exemplaar en twee handtekeningen nam hij genoegen. Bij Blokkers was het oude vertrouwde formulier niet meer aanwezig. De spelers hadden gelukkig geen weet van deze beslommeringen en De Blokkers had het betere van het spel, maar beschikt niet over afmaker in de persoon zoals Samet Cetin. De gedrongen speler van De Blokkers kon niet zorgen voor een voorsprong.

Halverwege was het wel raak voor VVW Rob Neuvel vond een gaatje en knalde 0-1 in het doel achter invaller doelman Niels Pool, die zijn spelers vermanend toesprak, omdat zij verzuimde goed te verdedigen. Even later werd Max Groot op rechts goed aangespeeld en zijn pass op Rob Neuvel was op maat en betekende de ruststand van 0-2.

Na rust liet VVW De Blokkers komen en wachtten hun kansen af. Er waren wel doelpogingen, maar doelman Luuk Weel van VVW, liet zich niet passeren. Dat Thijs Schouten nog 3-0 liet aantekenen was voor de statistieken.

Voor VVW wacht zondag de serieuze wedstrijd tegen het ongeslagen en koploper FC Medemblik. De Blokkers moet het zondag opnemen tegen de nummer 4 van de derde klasse A; SEW in Nibbixwoud.

Deel dit artikel