Waarom je een stel designstoelen nodig hebt

Ja, je hebt ze nodig. Een stel van twee, drie of vier designstoelen in je interieur betekent namelijk plezier voor jou en degene(n) met wie je bent. Zie je jezelf al comfortabel zitten met je partner of je beste vrienden? Gezellig aan de borrel, midden in een goed gesprek of genietend van jullie favoriete televisieserie. Met name vintage design stoelen hebben iets wat gewoon goed zit; elegante vormen, ultiem zitcomfort en topkwaliteit qua materialen. Dergelijke stoelen zijn ideaal om te combineren met moderne meubels. Hoe zet je ze het beste neer? Probeer de volgende tips maar eens uit.

1. Luchtigheid in kleinere ruimtes

Zoek je stoelen voor een kleine kamer? Kies dan een paar exemplaren met ranke poten. Bij dergelijke stoelen blijft de vloer beter zichtbaar en dit zorgt voor een ruimtelijk effect. De kamer lijkt hierdoor groter. Voor een maximaal effect combineer je de stoelen met een klein tafeltje dat een rank onderstel en een glazen blad heeft.

2. Een mooi zitje in een erker

Heb je een ruime erker? Zet er twee comfortabele designfauteuils in en zoek er een stijlvolle vloerlamp bij. Denk bijvoorbeeld aan een Artifort stoel van Theo Ruth voor zo’n opstelling. Deze meubelontwerper heeft diverse fraaie vintage stoelen ontworpen. Met een set van twee dezelfde fauteuils creëer je een intiem zithoekje. Hier kun je samen heerlijk kletsen en af en toe een blik naar buiten werpen.

3. Bonte bekleding in een neutraal interieur

Als je een neutraal interieur een oppepper wilt geven, kies dan voor stoelen die een bont grafisch patroon op de bekleding hebben. Zulke exemplaren trekken meteen de aandacht en zorgen voor een vrolijke noot. Een voorbeeld is een woonkamer met een hoekbank en daar tegenover twee fauteuils.

4. Karakter versus massaproductie

Veel mensen kiezen voor meubels die in massa geproduceerd zijn. Dat is prima, want dat scheelt een berg geld. Dergelijk meubilair mist helaas meestal karakter. Dit vind je wel bij vintage designmeubels en daarmee geef je het interieur een upgrade. Durf je het aankopen van een groter design meubelstuk nog niet aan? Begin dan met kleine stukken en woonaccessoires. Denk aan leuke kussentjes met opvallende kleuren en aparte patronen of hang een bijzondere vintagelamp aan je plafond. Al doende kom je erachter wat wel en niet voor jou werkt.

5. Denk in lijnen

Voor het plaatsen van meubelstukken is het erg mooi als je hierbij rekening houdt met het lijnenspel in je interieur. Wellicht heb je een vloer met een visgraatmotief of een vloerkleed met geometrische vormen. Zet dan bijvoorbeeld twee fauteuils schuin neer, in dezelfde richting als de lijnen op de vloer. Dit versterkt het effect van de lijnen.

6. Een zithoek voor twee

Heb je een werkkamer met een bureau en wil je daarin zakenrelaties of cliënten op een informele manier ontvangen? Maak dan een zithoek met twee fauteuils en plaats er een klein tafeltje bij. Geef beide stoelen een eigen vloerlamp. Zo hebben jullie allebeide voldoende licht voor het maken van notities.

Deel dit artikel