Wederom een verrassende eerste plaats

HEM – Afgelopen weken hadden we steeds verrassende winnaars in ons bridgedrive te Hem. “Medemblikker” Chris Stappershoef, die samen speelt met Gerard Groot, wist de tweede achtereenvolgende keer de eerste plaatst niet te halen.

In de laddercompetitie staan zij wel bovenaan. Zij behaalden ondanks 2 keer afwezigheid beiden 63,14% in 8 zittingen. Gevolgd door Joop Spaander & Tiny Kooter met respectievelijk 57,49% en 56,60%. Bert Putters & Piet Tensen behaalden donderdagmiddag de eerste plaats met 58,68% gevolgd door Ank Putters & Riet Spaander met 57,99%. Geen hoog gemiddelde maar wel een verrassende uitslag.

Dus een opmerkelijke nieuwe nummer 1. De score werd vooral gehaald in spel 12 waar het paar Spaander & Kooter het aandurfde om azen en daarna heren te vragen. De heren zaten verkeerd 2 in Oost en 1 in West. De 6♠werd dan ook door West Piet Tensen gedoubleerd. Ondank dit was het bijna raak geweest en contract gemaakt. Maar West kwam met de goede kaart uit en maakte gelijk 2 slagen. Dus een 100% score voor de OW. Het paar Ank Putters & Riet Spaander lieten de bieding in spel staan op 4♠ en zij haalden wel een kleine slam, maar niet geboden.

Toch was deze score in NZ goed voor 100%. Twee paren haalden +1 en twee paren behaalden Contract. Tafel 1 en 4 werd voor Putters & Tensen bijna een debacle. Slechts 41,67% en 45,83%. Gelukkig dat het paar Nel de Graaf & Agi Botman over de geboden 3♠ van NZ naar 4♥ ging. Opnieuw legde Piet Tensen een rood kruis (Doublet) en was een goed bod.

De dames gingen -3 en leverde 100% op. In spel 2 waren de biedingen bijna gelijk. Wie 4♥ bood en ook nog eens +1 scoorden zagen hun gemiddelden stijgen door de behaalde 83%. Jammer was het voor het echtpaar Wever dat zij in spel 24 naar 3SA +3 gingen en ook hier een kleine slem haalden, maar niet hadden uitgeboden met 490 aan punten een topper.

Jammer was het voor hen dat Nel de Graaf & Agi Botman 2♠ boden en hun opponenten Arie van Geest en Marri Bellaar dit doubleerden. Want met +3 werd dit voor De Graaf & Botman 100%.

Ondanks dat kleine slem wel werd gehaald, maar niet werd uitgeboden, ook deze middag daarom geen slemscore. Wel een kleine slem in de min. Volgende week weer nieuwe kansen.

Deel dit artikel