Weer een sensationele tijd voor Wereldkampioene Irene Schouten op de 5km

HOOGKARSPEL – Ze kwam, ze zag en ze overwon als een echte keizerin van de lange afstanden tijdens het NK Afstanden. Won ze gisteren in een ontzettend snelle tijd, zeker voor zo vroeg in het seizoen, in een nieuw baanrecord, maar nipt boven het Nederlands record van Carien kleibeuker en maar 2 seconden boven het wereldrecord van Martina Sáblíková, vandaag  herhaald ze het huzarenstukje door weer de rest van de dames te declasseren en mogelijk nog meer dan op de 3000 meter.

In een geweldige tijd van 6:45,69, een nieuw baanrecord, wist ook Irene de 5000 meter op haar naam te schrijven, ver voor de nr. 2. de eveneens verrassende Sanne in ’t Hof die in 6:57.63 die de zilveren plak voor zich op eiste en voor Carlijn Achereekte die in 7:00.50 die met de bronzen medaille naar huis gaat.

Irene wist zich vooral flink aangemoedigd door een grote groep fans uit Wervershoof en Andijk maar ook haar moeder was aanwezig en in haar uit rij ronde wist Irene haar moeder te spotten en gooide even snel een handzoen toe..

Een andere schaatsenrijdster die van zich liet gelden is de uit Wieringerwerf afkomstige Evelien Vijn die in een zeer spannende wedstrijd als A-juniore de voor Jumbo-Visma schaatsende Reina Adema wist te verschalken en haar persoonlijk record flink wist te verbeteren en op 7:05,29 wat maar een 10e van een seconde langzamer is dan de tijd van Esmee Visser.

Voor Esmee Visser, de houdster van het Nederlands record lijkt het weer een moeilijk jaar te gaan worden, net zoals op de 3KM wist zij ook op de 5KM geen potten te breken..

 

Deel dit artikel