Weerbericht: Bewolkt en regenachtig

WEST-FRIESLAND – In de ochtend is het bewolkt en valt er af en toe motregen, in het westen en vooral in het noorden is het nevelig of lokaal mistig. In de loop van de ochtend gaat het van het westen uit harder regenen, vervolgens wordt het in de tweede helft van de middag van het zuidwesten uit droog en klaart het enigszins op. Zaterdagavond komen, vooral in de westelijke helft buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind wordt zuidoostelijk en is overwegend zwak. In het zuiden draait de wind in de middag naar het westen en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, 6 Bft. In de avond wordt de wind overal westelijk en neemt dan weer in kracht af.

In de nacht naar zondag zijn er naast wolkenvelden ook enkele opklaringen aanwezig. Tevens komen er enkele buien voor waarbij aan zee een klap onweer voor kan komen. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C aan zee en lokaal 1°C in het oosten. In bredere opklaringen in het oosten zou het even tot vorst kunnen komen en is lokale bevriezingsgladheid niet geheel uitgesloten. De wind is zuid- tot zuidwestelijk en matig, aan de westkust (vrij) krachtig.

Zondag overdag overheerst de bewolking met af en toe regen of een enkele bui. Soms breekt de zon echter ook even door. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De aanvankelijk zwakke tot matige zuidenwind wordt geleidelijk veranderlijk van richting. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel