Weerbericht: bewolkt maar ook zonnige perioden

MEDEMBLIK – Vanochtend komen er naast wolkenvelden ook opklaringen voor en lossen de mistbanken op. In de loop van de dag gaat de zon op meer plaatsen schijnen. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur komt uit tussen 18°C op de Wadden en plaatselijk 23°C in het zuidoosten. De wind is zwak en veranderlijk. In de loop van de dag draait de wind naar een noordoostelijke richting. Op het IJsselmeer en aan zee neemt de wind dan toe naar matig.

In de nacht naar dinsdag is het licht bewolkt en droog. Op veel plaatsen ontstaat nevel. De minima lopen uiteen van lokaal 9°C in het noorden tot 13°C aan zee. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige oostenwind.

De ochtend en een groot deel van de middag verlopen zonnig. Wel is er sluierbewolking aanwezig. Aan het einde van de middag trekken van het zuiden uit buien het land binnen. Met name in het zuidoosten is er kans op onweer. Het noordoosten blijft droog. De middagtemperaturen variëren van 21°C op de Wadden tot plaatselijk 27°C in het zuidoosten. Er staat een matige oostenwind. Vanaf de tweede helft van de middag draait de wind in het midden en zuiden naar richtingen tussen zuid en zuidoost en neemt af naar zwak. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel