Weerbericht Medemblik: bewolkte dag wel zo goed als droog

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en regent of motregent het van tijd tot tijd. Verder is het nevelig en rond het IJsselmeer en in het Waddengebied kan er mist voorkomen. Vanmiddag wordt het van het zuidwesten uit overwegend droog en in de loop van de middag en avond klaart het van het zuidwesten uit breed op. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 20°C in het uiterste zuidwesten. De zuidwestenwind is matig, in de kustprovincies en op het IJsselmeer vrij krachtig, aan zee krachtig, 5-6 Bft.

De nacht naar woensdag is het overwegend helder en blijft het droog. Aan het einde van de nacht neemt in het westen de bewolking toe. Met minima van 16°C in Zeeland tot 13°C in het oosten blijft het erg zacht. De zuidwestenwind is matig, boven het IJsselmeer en langs de kust (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Woensdagochtend is het overwegend bewolkt en valt er af en toe (mot)regen. In de middag laat de zon zich soms zien, maar er trekken er ook een aantal buien over, mogelijk met onweer. In de loop van de middag wordt het droog en laat de zon zich steeds vaker zien. Laat in de avond volgt van het zuidwesten uit weer regen. Het wordt overdag ongeveer 18°C. De zuidwestenwind is boven land matig en soms vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig tot hard, 6-7 Bft. Langs de westkust kunnen daarbij vooral in de middag windstoten voorkomen tot 75 km/uur. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel