Weerbericht Medemblik: buien en kans op (zware) windstoten

MEDEMBLIK – Vandaag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af en vooral in de ochtend en middag zijn er enkele buien. In de avond beperken de buien zich tot het zuiden. Het wordt in de middag 11 à 12°C. De wind is west tot noordwest, boven land matig tot vrij krachtig en langs de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft, in het Waddengebied in de ochtend stormachtig, 8 Bft. Langs de noord(west)kust is er kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur. In de loop van de middag en avond neemt de wind sterk af.

De nacht naar zaterdag is er in het zuidwesten nog kans op een enkele lichte regenbui, elders zijn er enkele (brede) opklaringen. Vooral in het oosten kunnen er enkele mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar ongeveer 9°C langs de kust en in het zuidwesten, elders lokaal naar rond 2°C. De wind is landinwaarts zuidwest en overwegend zwak, langs de kust noordwest matig en in het (noord)westelijk kustgebied (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Zaterdag zijn er zonnige perioden, zeer lokaal is nog een lichte bui mogelijk. In de avond klaart het vooral in het zuidoosten op. De zuidwestenwind draait in de loop van de middag naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig. De maxima liggen rond 12°C. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel