Weerbericht Medemblik: De herfst gaat volgas geven, regen, wind en stuk frisser

MEDEMBLIK – Vanochtend kan er in de kustgebieden nog een enkele bui voorkomen. Verder zijn er perioden met zon, al is er vanmiddag wel wat meer sluierbewolking en kunnen er enkele stapelwolken ontstaan. De maxima liggen rond 18°C. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind. Later in de middag en in de avond draait de wind naar zuid tot zuidoost.

In de nacht naar woensdag is er aanvankelijk weinig bewolking en is het droog. Later in de nacht neemt van het westen uit de bewolking toe en gaat het in het zuidwesten regenen. De minima liggen rond 11°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig en aan de kust later (vrij) krachtig.

Woensdagochtend neemt de bewolking verder toe en trekt een zone met regen noordoostwaarts, snel gevolgd door talrijke buien, soms ook met onweer. Pas later in de avond wordt het van het westen uit geleidelijk droog. Met maximumtemperaturen van ca. 14°C wordt het een frisse dag. De wind draait van zuid naar west en is matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft, aan de kust krachtig tot hard, 6-7 Bft, later in de middag en in de avond in het noordelijk kustgebied hard tot stormachtig, 7-8 Bft. Vooral bij buien komen er ook windstoten voor, landinwaarts tot ca. 60 km/u, aan zee tot ca. 75 km/u. Later in de middag en avond kunnen er in het noordelijk kustgebied zware windstoten voorkomen van 75-90 km/u. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel