Weerbericht Medemblik: eerst zon, later regen

MEDEMBLIK – Vandaag zijn er eerst flinke zonnige perioden, in de middag trekt een gebied met bewolking en regen van zuidwest naar noordoost. Achter het regengebied volgen er van het zuidwesten uit enkele buien. De middagtemperatuur komt uit rond 16°C. Er staat aanvankelijk een matige, aan zee vrij krachtige zuidoostenwind, 5 Bft. In de middag draait de wind naar zuid tot zuidwest en neemt in de avond langs de (zuid)westkust toe naar krachtig tot hard, 6-7 Bft.

In de nacht naar woensdag trekt een gebied met buiige regen over het midden en zuiden, langs de westkust is onweer mogelijk. Elders is er kans op een enkele bui. De temperatuur daalt naar 9°C in het oosten tot rond 12°C in de westelijke kustgebieden. De zuidwestenwind is boven land matig, langs de (zuid)westkust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft, mogelijk stormachtig, 8 Bft. Met name bij buien is er in het zuidwestelijk kustgebied kans op windstoten tot 75 km/u.

Woensdag overdag overheerst de bewolking en zijn er vooral in het midden en zuiden buien, in de kustgebieden mogelijk met onweer. In de loop van de avond word het van het noordwesten uit op de meeste plaatsen droog en klaart het af en toe op. Het wordt overdag ongeveer 15°C. De zuidwestenwind is boven land matig, langs de westkust hard en mogelijk stormachtig, 7-8 Bft. In het zuidwestelijk kustgebied is er nog steeds kans op windstoten tot 75 km/u. In de loop van de middag en avond draait de wind naar west tot noordwest en neemt landinwaarts geleidelijk af naar zwak tot matig en (vrij) krachtig langs de westkust, 5-6 Bft. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel