Weerbericht Medemblik: kans op wat lichte regen

MEDEMBLIK – Vandaag zijn er perioden met zon met aanvankelijk in het noorden nog enkele buien. In de middag raakt het in het westen en noorden bewolkt en gaat het daar af en toe regenen. Elders blijft het overwegend droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordoosten tot 16°C in het zuiden. De wind komt uit het zuid- tot zuidwesten en is matig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind westelijk, in de loop van de ochtend zuid- tot zuidwestelijk en is (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind aan zee en op het IJsselmeer toe naar hard, later in de avond langs de noordwestkust mogelijk stormachtig, 8 Bft, met daar kans op zware windstoten rond 80 km/uur.

Komende nacht zijn er in het zuidoosten brede opklaringen. Elders is het half tot zwaar bewolkt en overwegend droog, hoewel er vooral in het noorden plaatselijk wat lichte regen kan vallen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C in het oosten tot 14°C aan zee. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is landinwaarts matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard. Langs de noordwestkust kunnen (zware) windstoten rond 75 km/uur voorkomen.

Vrijdag overdag zijn er eerst perioden met zon en is het op de meeste plaatsen droog. In de middag en avond trekt een regenzone van west naar oost over het land. De middagtemperatuur wordt 16 à 17°C. De wind blijft zuid tot zuidwest en is landinwaarts matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In eerste instantie zijn langs de noordwestkust nog steeds (zware) windstoten rond 75 km/uur mogelijk. Later in de middag en in de avond wordt de wind zuidwest tot west en neemt af naar zwak tot matig, aan zee naar vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel