Weerbericht Medemblik: regen later in de middag droger

MEDEMBLIK – Vandaag is het aanvankelijk bewolkt en regenachtig maar in de loop van de middag en avond wordt het van het westen uit geleidelijk droog en klaart het langzaam op. De maxima lopen uiteen van 14°C in het westen tot 17°C in het (zuid)oosten. De zuidwestenwind is zwak tot matig en draait in de loop van de ochtend van het westen uit naar een westelijke richting, in het noordwestelijke kustgebied is de wind eerst nog vrij krachtig. In het zuidoosten en oosten staat tot aan het begin van de middag een matige, mogelijk vrij krachtige, zuidenwind.

In de nacht naar maandag is het wisselend bewolkt en vooral in de kustprovincies kan een bui voorkomen. Onweer is daarbij niet helemaal uitgesloten. De zuid tot zuidwestenwind is matig, vlak aan zee vrij krachtig, mogelijk krachtig. De minimumtemperatuur ligt rond de 10°C.

Maandag overdag blijft het wisselend bewolkt en meest droog maar in de kustprovincies kan nog steeds een bui voorkomen met daarbij mogelijk ook onweer. De zuid tot zuidwestelijke wind is matig, vlak aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig. De middagtemperatuur ligt rond de 16°C. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel