Weerbericht Medemblik: Vanochtend eerst af en toe zon, vanmiddag perioden met regen

MEDEMBLIK – Vanochtend hebben we aanvankelijk een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Verder is het in de eerste helft van de ochtend nevelig en lokaal komt een mistbank voor. In de loop van de ochtend neemt van het westen uit de bewolking toe en in de middag trekt een gebied met regen van west naar oost over het land. Daarna klaart het van het westen uit op. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C aan zee tot lokaal nog 21°C in het oosten. De wind is zuidelijk en neemt toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer tijdelijk naar krachtig, mogelijk hard. In de loop van de middag draait de wind naar het westen en neemt daarna af naar zwak tot matig, aan de kust blijft nog enige tijd een vrij krachtige tot krachtige wind staan. In de loop van de avond draait de wind boven land naar zuidwest.

In de nacht naar dinsdag zijn er opklaringen, in de westelijke kustprovincies is enkele bui vanaf zee mogelijk. De minima liggen rond 10°C, vlak aan zee enkele graden hoger. Boven land staat er een zwakke wind uit zuid tot zuidwest, aan zee en op het IJsselmeer staat er een matige tot vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

Dinsdagochtend kan er in de kustprovincies nog een enkele bui van zee binnendrijven, elders schijnt de zon. In de middag ontstaan er stapelwolken maar het blijft droog. De maxima liggen rond 18°C. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind. Later in de middag en in de avond draait de wind naar zuid tot zuidoost. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel