Weerbericht Medemblik: wisselend bewolkt en een enkele bui

MEDEMBLIK – Vanochtend trekken vanaf zee enkele buien over het land, maar naarmate ze dieper landinwaarts komen neemt de activiteit ervan af. Verder komen er ook opklaringen voor, met landinwaarts aanvankelijk lokaal een mistbank. Overdag komen de buien geleidelijk dieper landinwaarts. Verder schijnt de zon dan af en toe maar zijn er ook vrij veel wolkenvelden. In de loop van de middag verdwijnen de buien van het westen uit. In de avond raakt het van het noordwesten uit bewolkt en gaat het in het noorden af en toe (mot)regenen. Het wordt vanmiddag ongeveer 13°C. De wind is aanvankelijk landinwaarts zwak en westelijk, aan zee staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Overdag wordt de wind landinwaarts matig en noordwestelijk.

In de nacht van woensdag op donderdag is het op de meeste plaatsen bewolkt met in het midden en noorden soms lichte (mot)regen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noordelijk kustgebied tot ongeveer 8°C het zuidoosten. De wind komt uit zuidwest tot west en is zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig.

Donderdag overdag is er veel bewolking en in de ochtend kan er plaatselijk nog lichte regen of motregen vallen. Met name in het noordwesten is de zon ook af en toe te zien. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De west- tot zuidwestenwind neemt toe naar matig, aan de kust en boven het IJsselmeer wordt de wind vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel