Weerbericht Medemblik: wisselvallig tegen de avond weer regen

MEDEMBLIK – Vanochtend kan vooral in het noordoosten de zon nog af en toe doorbreken maar zijn er ook al vrij veel wolkenvelden. Het is op de meeste plaatsen droog en aanvankelijk kan het nevelig zijn. Vanmiddag wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker en tegen het einde van de middag gaat het regenen. Deze regenzone bereikt het oosten pas in de avond. De maxima liggen rond 15°C en de zuiden- tot zuidoostenwind neemt geleidelijk toe naar matig. Langs de kust wordt de wind vrij krachtig tot krachtig, in de avond aan de noordwestkust krachtig tot hard met daar mogelijk (zware) windstoten rond 75 km/uur.

In de nacht naar zondag is het bewolkt en regent het langdurig. Aan de temperatuur verandert weinig. De wind is zuidelijk en neemt van het westen uit sterk af.

Zondag overdag is het bewolkt en regenachtig. In de loop van de middag wordt het in het westen overwegend droog, daar is dan op veel plaatsen in totaal 20-30 mm gevallen. De maxima lopen uiteen van 14°C in het westen tot 17°C in het (zuid)oosten. De wind is zwak en draait naar westelijke richtingen. In het zuidoosten en oosten staat tot aan het begin van de middag een matige, mogelijk vrij krachtige, zuidenwind. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel