Weerbericht: nog een enkele (winterse)bui, later ook zonnige momenten

WEST-FRIESLAND – Vanochtend kan er vooral in het westen en zuiden een enkele (winterse) bui voorkomen, mogelijk wordt het in de Limburgse heuvels even wit. Verder kan het aanvankelijk ook nog plaatselijk glad zijn met in het oosten mogelijk (dichte) mist. Daarna is het op de meeste plaatsen droog met geregeld zon, in de middag kan er vooral in het westen weer een enkele lichte bui overtrekken. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De noordwestenwind is zwak tot matig, langs de kust (vrij) krachtig.

In de nacht naar dinsdag raakt bewolkt en gaat het van het westen uit regenen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het westen tot 1°C in het oosten. De (zuid)westelijke wind neemt flink toe en wordt matig tot vrij krachtig boven land en hard, 7 Bft, langs de kust.

Dinsdag overdag is het bewolkt en regent het af en toe. In de middag wordt het in het noorden droger en is mogelijk de zon even te zien. Met maximumtemperaturen tussen 7 en 10°C wordt het een stuk zachter dan afgelopen dagen. De westelijke wind waait stevig door en neemt pas in de loop van de dag wat af. (Bron: KNMI)

Deel dit artikel